BAHAN-BAHAN:
- 100gm buah strawberi | dipotong dadu
- 2 biji buah kiwi | dipotong dadu
- 3 keping 'Granola Bars' | dihancurkan
Bahan Inti:
- 250gm buah kranberi
- 25gm gula pasir
(dimasak bersama hingga menjadi jem)
BAHAN KRIM:
- 250gm keju mascarpone
- 125gm krim putar
- 25gm gula aising
- ½ sudu teh vanila
CARA MEMASAK:
1. Putar keju, krim dan gula aising hingga pekat.
2. Masukkan buah-buahan di dalam gelas. Kuantitinya mengikut citarasa anda.
3. Tuangkan adunan keju.
4. Masukkan jem kranberi dan tuangkan lagi krim keju.
5. Akhir sekali taburkan granola, buah strawberi dan buah kiwi yang telah dipotong dadu. Sejukkan.
P/S : Boleh juga gunakan buah-buahan lain untuk resepi ini
No comments:
Post a Comment